לפניכם המלצה ליצירת תשתית מטבח בריא על ידי שילובם של 11 'מזונות על'  superfood :
1. שמן קוקוס

נהדר לבישול בטמפרטורות גבוהות. מכיל חומצות שומן בינוניות ונוגדי חמצון אשר תורמים לשריפת שומן ומגבירים את חילוף החומרים.

2. חמאה מזוקקת (גהי)

חמאה מזינה שמכילה ויטמינים רבים כמו: A, D, K, ו– E, כמו גם חומצות שומן שהוכחו בהפחתת הסיכון למחלות לב ולשיפור בבעיות עיכול,.

3. זרעי צ'יה

מקור גדול של סידן, סיבים, חלבון, חומצות שומן אומגה 3, זרעי צ'יה הם superfood זעירים אבל חזקים.

זרעי צ'יה מספקים אנרגיה עקבית וארוכת טווח, יציבות ברמות הסוכר בדם. תכולת הסיבים המסיסה עוזרת להרגיש מלאים יותר ובכך מסייעת לירידה במשקל.

4. חומץ תפוחים

תחנת כוח שתומכת בבריאות. יעילה לאיבוד שומן, איזון רמות סוכר בדם, מאזנת את רמות הכולסטרול. מפחית דלקת, ותורמת לירידה במשקל..

5. דבש גולמי

מכיל אנזימים, נוגדי חמצון, מינרלים כגון ברזל, סידן, אשלגן, ויטמין B6, דבש גולמי הוא מזון פונקציונלי המספק מגוון רחב של יתרונות בריאותיים. בנוסף לכך הוא יכול לשמש כממתיק טבעי.

דבש פועל גם כאנטיבקטריאלי, שקוטל חיידקים לא רצויים, מרפא את הפצעים, מרגיע כאבי גרון, מטפל בפגמים בעור, ואף מסייע בהתאוששות לאחר פעילות גופנית .

*יש לנקוט במתינות בעת צריכתו*

6.חומץ בלסמי

דל קלוריות ,אנטי דלקתי, מוביל לירידה בתיאבון, מסייע לשיפור זרימת הדם, ומחזק את המערכת החיסונית.

7. חמאת שקדים

עשיר בשומן חד בלתי רווי, מגנזיום, ויטמין E. שקדים הם מקור מצוין של שומנים בריאים.
*שימו לב לכמויות הצריכה*

8. מלח ההימאליה

מספק מגוון יתרונות בריאותיים, שהופך אותו לרכיב חובה בכל בישול.

מלח ההימלאיה מכיל 84 מינרלים, כולל מגנזיום, סידן, נתרן, אשלגן, אשר הוכח כמשפר את בריאות כלי הדם, מונע התכווצויות שרירים, מחזק את העצמות ותומך בתפקוד תקין של הריאות.

9. עשבי תיבול טריים ו תבלינים יבשים

עשבי תיבול מסייעים לאיזון רמות הסוכר בדם, מפחיתים דלקת, מחזקים את המערכת החיסונית, ומציעים מגוון רחב של טעם ללא קלוריות .

לדו בטריים: פטרוזיליה,כוסברה,בזיליקום,מנטה וכו

ביבשים לדוגמה: קינמון,כורכום,רוזמרין,כמון וכו

10. קינואה

מקור מצוין לחלבון, סידן, ברזל וסיבים תזונתיים. הקינואה משמשת כתחליף מצוין לדגנים מעובדים כמו פסטה, או אורז.
מספק לגוף יציבות אנרגיה תוך שמירה על הרגשה מלאה יותר שמעודדת הרזיה.

11. ספירולינה

ספירולינה מכילה כ-100 ערכים תזונתיים שונים.

ספירולינה כוללת רכיב תזונתי שנמצא אך ורק בה. מדובר בפיקוציאנין (Phycocyanin) – חלבון המסייע להיווצרות תאי גזע במוח ונחשב לנוגד חמצון רב-עוצמה בעל תכונות אנטי-דלקתיות.
איננה דורשת פירוק והוצאה של אנרגיה לצורך פירוק של חלבון.
ספירולינה כוללת את שמונה חומצות האמינו החיוניות הדרושות לגוף האדם.

ספירולינה עשירה בכלורופיל המכיל כמויות טובות של מגנזיום. מאחר שגוף האדם יודע לתרגם את המגנזיום לברזל, הכלורופיל, נוגד חמצון רב-עוצמה ובעל תכונות אנטי-בקטריאליות, מסייע לניקוי מערכת הדם והכבד ותורם ליצירת דם עשיר (באמצעות עידוד היווצרות של כדוריות דם אדומות), ובכך משפר את רמת האנרגיה והחיוניות של הגוף באופן מיידי ומחזק את מערכת החיסון.

ספירולינה עשירה בויטמינים שונים (ביניהם ויטמין A, ויטמין C, ויטמין E וכן ויטמינים מקבוצה B).

ספירולינה כוללת רשימה ארוכה של מינרלים חשובים, ביניהם ברזל, מגנזיום, אשלגן, סידן ועוד..

רוצו לבשל בריא יותר!

 

%d7%a2%d7%99%d7%a0%d7%aa-%d7%a1%d7%95%d7%9c%d7%98%d7%9f-%d7%a4%d7%a8%d7%95%d7%a4%d7%99%d7%9cעינת סולטן

מאמנת כושר

ומדריכה לאורח חיים בריא

לכל הכתבות של: עינת סולטן

לדף הפייסבוק: עינת סולטן