לקראת מרתון, שמחים להציג בפניכם מתכון משובח לפסטה פרי מטבחו של מתי בנבנשתי.

פסטה טריו מחיטת דורום מלאה, עטופה ברוטב פלפלים אדומים עשיר בירקות. למנת בריאות עסיסית המתאימה לכל ארוחה בשרית או חלבית.

 

מרכיבים לפסטה:

• 1 חבילת פסטה בורג טריו מחיטת דורום מלאה, מבושלת ע"פ ההוראות שע"ג האריזה.

 

מרכיבים לרוטב (הכמות גדולה כך שניתן לשמור במקפיא):

• 3 פלפלים אדומים טריים קלויים בתנור (ראה מתכון)

• 2 עגבניות טריות חתוכות לרבעים

• 1 גבעול סלרי טרי חתוך גס

• 1 גזר טרי מקולף חתוך לפרוסות דקות

• 2\1 גבעול כרישה טרי חתוך גס

• 1 בצל טרי חתוך גס

• 2 כפות שמן קנולה

• 2 שיני שום טריות חתוכות

• קורט מלח ים אטלנטי ופלפל שחור גרוס

• 2 כוסות מים

 

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול או מחבת טובה רחבה, מחממים 2 כפות שמן, מאדים את הבצל עד להשחמה קלה, מוסיפים את הגזר, הכרישה, השום והסלרי ומאדים את הכול עד שהם משנים את צבעם בערך כ – 5 דקות.

2. לתערובת הירקות המאודים, מוסיפים את העגבניות והפלפלים הקלויים, וממשיכים לאדות לעוד מספר דקות תוך כדי ערבוב.

3. מוזגים את המים ומביאים לרתיחה, מערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים למשך 20 דקות ללא מכסה עד שכל הירקות המאודים רכים.

4. במעבד מזון או עם מקל טוחן, מעבדים את כל התבשיל למחית אחידה, מוסיפים את המלח והפלפל וממשיכים לעבד היטב, לאחר מכן מחזירים את הרוטב לסיר או המחבת להמשך בישול קצר של 5 דקות, ניתן להוסיף מעט מים כדי לדלל את הרוטב, מכבים את האש ומצננים.

הגשת המנה לפי המלצת תזונה נכונה – כוס של פסטה מבושלת + 2 כפות רוטב.

את שאר הרוטב מקפיאים ומשתמשים לתבשילים אחרים. בתיאבון ובהצלחה במרתון ווינר טבריה!

צילום ומתכון מקורי: אתר מתי בי