קציצות שווארמה הודו, אפויות ברוטב עגבניות טריות וגרגרי חומוס ללא תוספת שמן

מרכיבים לקציצות:

• 1 ק"ג בשר הודו טחון

• 2 בצלים טריים וקצוצים קצוץ דק דק

• 2 גזרים טריים ומגורדים דק

מרכיבים לרוטב:

• 8 עגבניות טריות בשלות ורכות, חתוכות לרבעים

• 5 בצלים טריים וחתוכים בינוני

• 2 כפות רוטב סויה כהה \ איכותי

• 1 כף רוטב צ'ילי מתוק

• קורט פלפל שחור גרוס, תערובת גריל עוף, פפריקה מתוקה

מרכיבים לתוספת:

• 2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים \ קפואים חלוטים \ מקופסת שימורים

אופן ההכנה:

מחממים תנור אפיה לחום גבוה של 220 מעלות.

1. במחבת ווק טובה (עדיפות ליציקת ברזל), תבנית חרס או כל כלי המיועד לחימום בתנור מוסיפים את הבצל החתוך ומכניסים לתנור לאפייה של כ- 40 דקות או עד שכל הבצל מוזהב, רך ומתוק.

2. בזמן שהבצל נאפה בתנור מכינים את תערובת הקציצות, מערבבים את כל המרכיבים היטב במשך כ – 10 דקות עד שכל החלבון והעמילן של בשר ההודו יוצא ומתערבב עם הגזר והבצל, התערובת תהיה דביקה מעט ולכן אין צורך להוסיף ביצים או פירורי לחם.

3. לאחר שהבצל משחים, מוסיפים את העגבניות החתוכות, מערבבים ומכניסים לתנור, לאפייה של עוד 30 דקות שבמהלכן העגבניות נצלות, מפרישות נוזלים ומקבלות צריבה, מוסיפים את הרכיבים הרטבים והתבלינים, מערבבים ומכניסים לתנור במשך 5 דקות נוספות ( לאחד טעמים ).

4. מוציאים את הכלי עם הרוטב העגבניות מהתנור ומניחים על שולחן העבודה, מוסיפים את גרגרי החומוס המבושלים ומערבבים, יוצרים כדורי קציצות קטנים מתערובת ההודו, ומניחים אחד ליד השני על הרוטב ( לא להטביע אותם פנימה ), מכניסים לתנור בחום גבוה, להמשך אפיה במשך 20 דקות או עד שהקציצות מתקשות ושחומות בחלקן העליון.

בתיאבון 🙂

מתכון וצילום התמונה באדיבות אתר מתי בי