מתכון השבוע – פרגיות ברוטב טחינה ואבוקדו

קוביות פרגיות צלויות ללא שמן על מחבת פסים, מתובלות ברוטב טחינה ואבוקדו עם זיגוג סילאן ללא סוכר, בתוספת סלט ירקות טרי למנה בריאה והמספקת ויטמינים ומינרלים טובים

מרכיבים:

• 2\1 ק"ג פרגיות טריות חתוכות לקוביות גסות

• קורט תערובת תבלינים: מלח גס, פלפל שחור גרוס, פפריקה מעושנת, גריל עוף, קייג'ון, צ'ילי גרוס (לא חובה).

מרכיבים לרוטב טחינה:

• 1 כף שטוחה טחינה גולמית

• 2 כפות מיץ לימון

• 3 כפות מים

מרכיבים לסלט:

• 1 עגבניה טריה קצוצה דק

• 1 מלפפון טרי קצוץ דק עם הקליפה

• 3 עלי חסה טריים קצוצים

• 1 פלפל ירוק קצוץ דק

• 1 בצל סגול טרי קצוץ דק

• 4\1 אבוקדו טרי חתוך גס

תוספת מדליקה (לא חובה), כפית סילאן טבעי ללא סוכר.

אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת פסים מיציקת ברזל או כל מחבת פסים טובה לחום גבוה ולוהט, הפרגיות חייבים להיות בטמפרטורת החדר.

2. מערבבים היטב את תערובת התבלינים, את קוביות הפרגיות מניחים על מחבת הפסים וצולים אותם כ 3 דקות מכל צד עד שהם שחומים וצרובים היטב, רק אז מפזרים מעליהם מעט מתערובת התבלינים.

3. בנתיים, בקערה מערבבים את כל הירקות ומוזגים לצלחת הגשה, שמים מעל את האבוקדו, את הפרגיות המוכנות שמים מעל הסלט ( 6 חתיכות ), ומוזגים כף רוטב טחינה מעל, מזגגים כפית סילאן טבעי מעל רוטב הטחינה.

בתיאבון! 🙂

נכתב על ידי מתי בנבנשתי, צילום ומתכון מקורי: אתר מתי בי

השארת תגובה