ממולאים אני אוהבת לאכול, ופחות להכין. למי יש זמן? אבל המתכון הזה באמת אינו דורש עבודה רבה ומניב כמות גדולה של פלפלים ממולאים בדגנים שאף פעם לא ידעתם מה לעשות איתם, עם רוטב לא פחות ממשובח.

10 פלפלים מצבעים שונים

למלית:

2 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ

1 כוס (כ-50 גרם) טופו מפורר או חתוך דק

1 כוס דוחן 1 כוס אמרנט

1 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ או מגורר

10 עלי מנגולד קצוצים גס

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס נענע קצוצה

1 כוס (כ-200 גרם) צימוקים

1 כוס (כ-140 גרם) צנוברים

3 כוסות מים או ציר ירקות

מלח ופלפל

לרוטב:

2 כוסות רכז רימונים

5 כוסות ציר ירקות

1 כף סוכר מלח ופלפל

1 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורר

מסירים מהפלפלים את הראש, מנקים את הפנים ומניחים בצד. מחממים מעט את השמן במחבת או בסיר שטוח ומטגנים את הבצל כ-2 דקות. מוסיפים את כל יתר מרכיבי המלית (יש לוודא שהדגנים מכוסים בנוזלים), מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות. מצננים מעט וממלאים את הפלפלים בתערובת ומכסים עם הראש. מכניסים את כל חומרי הרוטב למחבת או לסיר שבו בושלה המלית, מרתיחים ומסדרים את הפלפלים זה לצד זה. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית כשעה. אם יש צורך מוסיפים לרוטב מים או ציר ירקות במהלך הבישול.

בתיאבון 🙂

 זהר לוסטיגר-בשן – L.Ac M.Sc. מטפלת ברפואה סינית, דיקור, צמחי מרפא, תזונה וסדנאות בישול בריא. zoharlustiger@gmail.com –http://www.zoharlustiger.co.il/