מתכון השבוע – עוגת בננה תפוז ומלא תוספות

עוגה בחושה בטעם בננה ותפוז עם שלל תוספות. מלאה בויטמינים ומינרלים ללא סוכר לעונג מתוק ומלא בטעמים

מרכיבים:

יבשים

• 11/2 כוסות קמח מלא תופח (לרגישים לגלוטן ניתן להמיר בקמח קינואה/ קמח אורז)

• 2\1 כוס קמח שקדים ( שקדים טחונים )

• 2 חבילת אבקת אפייה

• 1 כפית שטוחה סודה לשתייה

• 1 גרידת קליפת תפוז

• 1 גרידת קליפת לימון צהוב

• 1 כף אבקת נס קפה

• 2\1 כוס צימוקים שחורים

רטובים

• 2\11 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

• 4\1 כוס סילאן טבעי ללא תוספת סוכר

• 6 בננות בשלות

• 2 ביצים M (לטבעונים שבינינו ניתן לוותר על הוספת ביצים)

• 1 כפית תמצית וניל מסוג טוב

• 2 כפות חמאת בוטנים טבעית ללא תוספות

אופן ההכנה:

מחממים תנור אפיה לחום של 170 מעלות.

1. בקערה נקייה, מנפים את הקמח, מוסיפים את כל המרכיבים היבשים ( כולל גרידות התפוז, הלימון והצימוקים ) מערבבים היטב כך שכל התוספות יהיו מכוסים בתערובת הקמח.

2. בקערה נפרדת, טורפים את הביצים במטרפה, מגרדים את הבננות במגרדת גסה ומוסיפים לתערובת הביצים (כדי להשיג תוצאות טובות יש לגרד את הבננות במגרדת ולא לרסק), מוסיפים את שאר המרכיבים הרטובים ומערבבים היטב.

3. מורחים את תחתית ודפנות של 2 תבניות ה- "אינגלישקייק" בטחינה גולמית.

4. מתחילים למזוג את תערובת הרטובים תוך כדי בחישה לתערובת היבשים, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, מוזגים ל – 2 תבניות עד 4\3 גובה (אם נשארת לכם תערובת ניתן למלא קעריות מאפינס), מכניסים לאפייה במשך 20 דקות או עד שהעוגות תופחות, יציבות אך לא יבשות מידי, מוציאים להצטננות.

5. פס עוגה אחת מומלץ להקפיא.

בתיאבון!

צילום ומתכון: אתר מתי בי

[author image="http://marathonisrael.co.il/wp-content/uploads/2013/08/mati.jpg" ]מתי בנבנשתי[/author]