מתכון השבוע – עוגיות שומשום ממולאות בקרם שקדים

עוגיות שומשום ושיבולת שועל ממולאות בקרם שקדים, מלאות בחלבון וסידן ב – 0% כולסטרול וללא תוספת סוכר

מרכיבים:

• 1 כוס פתיתי כסמין אורגני או שיבול שועל טחונים דק במעבד מזון

• 2 כוסות שומשום מלא טחונים במטחנת תבלינים עד למצב של עיסה דביקה

• 1 כף דבש טהור

• 4\1 כוס מים

מרכיבים למילוי:

• 2\1 כוס חמאת שקדים טבעית

• 4\1 כוס מים

• 2 כפות דבש

אופן ההכנה:

מחממים תנור אפייה לחום של 160 מעלות

1. בקערה, מערבבים היטב בעזרת הידיים את המרכיבים לעוגיות השומשום, למזוג את המים לתערובת בצורה אטית, כך שבכל פעם מתקבלת עיסה רטובה, סמיכה אך לא נוזלית.

2. בקערה נוספת, מערבבים היטב את כל מרכיבי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה במרקם חלבי.

3. קורצים כדורים קטנים מתערובת השומשום, בעזרת ידיים רטובות, מניחים על מגש האפייה שעליו יש נייר אפייה מתכלה.

4. מרטיבים את האצבע, ומתחילים ליצור קעריות בכדורים, שמים את האצבע הרטובה באמצע של הכדור, ומתחילים לסובב לאט לאט את האצבע עד שנוצרת קערית.

5. לאחר שכל הכדורים הפכו לקעריות, יוצקים לתוכם את חמאת שקדים עם כף, סוגרים את הקצוות בעזרת האצבעות, חלק מהמילוי ישפך החוצה, לא נורא, המילוי שנשפך נותן ציפוי מתקתק לעוגיות בזמן האפייה.

6. מכניסים לתנור אפייה במשך 15 – 20 דקות, מוציאים להצטננות ו…. כדאי להכין הרבה, זה פשוט נאכל באותו רגע ולכם לא יישאר כלום!

*עוגיות בעלות ערך תזונתי גבוהה, מלאות בחלבון וסידן, עם 0% כולסטרול.

* דלות מאד בשומן רווי כ – 4%, לא מכילות חמאה, שמן, סוכר או כל תוספת אחרת.

בתיאבון 🙂

קרדיט לתמונת פרופיל ומתכון – אתר מתי בי 

מתי בנבנשתי