מתכון השבוע – עוגה בחושה עם שוקולד מריר

עוגה בחושה מקמח מלא, מגולגלת עם קרם שוקולד מריר, לטעם עשיר וללא תוספת סוכר

מרכיבים לעוגה:

• 2 כוס קמח מלא – לרגישים לגלוטן 2 כוס קמח אורז מלא

• 2 חבילת אבקת אפייה

• 1 כוס חלב 3% – לטבעונים חלב סויה או קרם קוקוס

• 1 גביע יוגורט 3% – לטבעונים גביע מעדן סויה בטעם וניל

• 4\1 כוס דבש טהור גבישי – לטבעונים סירופ אגבה – לסכרתיים כמודבש או דבשלייט

• 2 ביצים M – לטבעונים ללא ביצים

• 1 כפית תמצית וניל מסוג טוב

• 2 כפות שמן קנולה

מרכיבים לקרם השוקולד:

• 100 גרם שוקולד מריר 60% קקאו- לסכרתיים שוקולד מריר ללא סוכר

• 100 גרם טחינה גולמית לבנה

• 1 כוס קמח שקדים

אופן ההכנה:

מחממים תנור אפיה לחום של 180 מעלות.

1. בקערה, מנפים את חבילת הקמח יחד עם אבקת האפייה, מערבבים היטב.

2. בקערה נפרדת, טורפים במטרפה את שאר המרכיבים עד שמתקבלת תערובת אחידה נוזלית. מאחדים את 2 התערובות ומערבבים עד שכל התערובת מאוחדת.

3. ממיסים את השוקולד והטחינה מעל "בן מארי", מוסיפים את כוס השקדים הטחונים ומערבבים היטב, עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה.

4. מכינים 3 תבניות חד פעמיות של "אינגלישקייק" ומרססים אותם מעט בתרסיס שמן בטעם חמאה מופחת קלוריות.

5. מוזגים את תערובת העוגה ל – 3 התבניות באופן שווה, את תערובת קרם השוקולד מוזגים לאורך לכל אחד מהתבניות בצורה שווה ( כפי שמופיע בתמונה 1).

6. בעזרת מזלג או כל כלי שיש לו ידית ישרה מערבבים את 2 התערובות בצורת מעגלים (כפי שמופיע בתמונה מספר 2).

7. מכניסים לתנור לאפיה במשך 20 דקות או עד שהעוגה תופחת, ואינה רכה מבפנים (אני בודק את סיום האפייה באמצעות לחיצה קלה עם היד על חלקה העליון של העוגה).

8. מוציאים להצטננות, משאירים פס עוגה אחת ואת השאר מקפיאים, העוגה יותר טעימה לאחר כמה שעות במקרר.

*קרם השוקולד עם השקדים הטחונים נהיה קראנצ'י מהאפייה בתנור, ומכאן העוגה מקבלת מראה של קראנצ' שוקולד.

בתיאבון!

מתכון מקורי וצילום: אתר מתי בי

מתי בנבנשתי

השארת תגובה