מתכון השבוע – לחם בננות מקמח מלא

לחם בננות מקמח מלא ללא תוספת סוכר, מלא ועשיר בסיבים תזונתיים ובטעם חלווה עדין ונפלא

מרכיבים יבשים:

• 2 כוסות קמח מלא ( אפשר גם קמח כסמין )

• 2 שקיות אבקת אפיה

• 1 כפית סודה לשתייה

מרכיבים רטובים:

• 4 בננות בשלות גדולות או 5 בננות קטנות

• 1 כוס חלב סויה או מים

• 2 ביצים

• 4\1 כוס טחינה גולמית

• 4\1 כוס סילאן טבעי ללא תוספת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור אפיה לחום של 170 מעלות.

1. מערבבים את המרכיבים היבשים היטב לתערובת אחידה.

2. את כל המרכיבים הרטובים מעבדים היטב במעבד מזון או במקל טוחן, לתערובת אחידה במרקם חלק וסמיך.

3. מומלץ להשתמש בתבנית מלבנית ללחם ( תבנית גדולה ) או ב – 2 תבניות " אינגלישקקיק". מרטיבים נייר אפיה, סוחטים ועוטפים את תבנית הלחם או 2 התבניות ( נייר אפיה רטוב גמיש מאד ולא מצריך שימון ).

4. מוזגים את תערובת הרטובה ליבשה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה, יוצקים מיד לתבנית או לתבניות ומכניסים לתנור לאפייה בת 40 דקות או עד שהלחם יציב באמצע ( לבדוק בעזרת סכין שהוא יבש מבפנים ).

5. מוציאים להצטננות, ניתן להקפיא.

צילום ומתכון: אתר מתי בי

בתיאבון 🙂

מתי בנבנשתי

mati