מתכון השבוע – דלעת ערמונים ממולאת באמרנט, גבינת עזים ואגוזים

השכן שלי גידל דלעת ערמונים והיו לו המון דלועים. נרתמתי בשבילו למשימה שאני כל כך אוהבת ורקחתי מתכון לדלעת ערמונים ממולאת. זוהי מנת רושם נהדרת, שנראית מצוין ויכולה לשמש כמנת פתיחה לארוחה, או כארוחה עיקרית, בתוספת סלט. אמרנט הוא סוג של דגן עשיר בחלבון מדרום אמריקה. אפשר להשיג בחנויות המזון הטבעי ובסופרמרקטים מעודכנים

מצרכים

6-4 יחידות של דלעת ערמונים (תלוי בגודל)

2 כפות שמן זית מלח

למלית:

1 כף שמן זית

1 כרישה קצוצה

2 שיני שום פרוסות

1/2 כוס אמרנט או דוחן

4 פטריות שיטאקי מיובשות (מושרות במים חמים ל 20 דקות)

1/2 כפית אבקת קארי מלח ופלפל

1 כוס מים (או מי השרית הפטריות)

1/2 כוס אפונה קפואה

1/4 כוס עירית קצוצה

1/4 כוס נענע קצוצה

1/4 כוס (כ-35 גרם) גרעיני דלעת + פקאנים

8 פרוסות גבינת פרומעז

אופן ההכנה

מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מסירים פרוסה מראש כל דלעת ומרוקנים אותה מהגרעינים והסיבים. מורחים את הפנים במעט שמן זית ומעט מלח. אופים כ-30 דקות, עד שהדלעת מתרככת.

בסיר בינוני מחממים את השמן ומטגנים את הכרישה והשום עד שהם מתרככים. מוסיפים את האמרנט וממשיכים לערבב כמה שניות. מוסיפים את הפטריות, הקארי, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-25 דקות.

מוסיפים לסיר את האפונה, העירית, הנענע והאגוזים ומערבבים. ממלאים כל דלעת במלית האמרנט, ומניחים מעליה 2 פרוסות מהגבינה. מחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות. גיוון: במקום אמרנט, אפשר להשתמש בדוחן או באורז מלא.

בתיאבון 🙂

*דוחן 

הדוחן הוא דגן הגדל בדרום אמריקה. על פי הרפואה הסינית הדוחן מחזק כליות, מועיל לקיבה ולטחול, מלחלח יובש, מטהר ומפיג חום. לפי התזונה המערבית הדוחן נטול גלוטן, מכיל יותר חלבונים מחיטה ואורז ומשמש מקור טוב לזרחן, למגנזיום ולסיבים תזונתיים.

*אמרנט

אמרנט הוא דגן הגדל בדרום אמריקה, גרגיריו קטנטנים וטעמו אגוזי. האמרנט נטול גלוטן וקל מאד לעיכול. על פי הרפואה הסינית, האמרנט מחזק צ‘י, מייבש לחות, מועיל לריאות ומטהר חום. אחד הדגנים העשירים ביותר בחלבון, בסיבים תזונתיים, סידן וברזל.

קרדיט למתכון: זהר לוסטיגר בשן, מחברת הספר: "סיפור בריא" אוכל קל מהיר וצמחוני

צילום: דניאל לילה

סטיילינג: טליה גון אסיף

לאתר של זהר לוסטיגר בשן