דלורית אפויה בתנור, ממולאת בירקות טריים ואורז בסמטי מלא, מעוטרת בשקדים ובוטנים. מתכון צמחוני, קל ופשוט להכנה, דל קלוריות ושומנים, מלא בערכים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים

מרכיבים ל – 2 מנות:

• 1 דלורית טרייה חצויה לאורכה ונקייה מגרעינים

• 1 מלפפון טרי על קליפתו וקצוץ דק

• 1 עגבנייה טרייה קצוצה דק

• 1 פלפל אדום טרי קצוץ דק

• 1 פלפל ירוק טרי קצוץ דק

• 4 כפות אורז בסמטי מלא ועדשים כתומים של חברת סוגת " 10 דקות "

• 6 שקדים מולבנים קלויים

• 8 בוטנים מולבנים קלויים

מרכיבים לרוטב:

• 1 כף מיץ לימון טרי סחוט

• 2\1 שן שום טרייה כתושה

• קורט מלח דל נתרן ופלפל שחור טחון

• 1 כפית שמן אבוקדו

אופן ההכנה:

מחממים תנור אפיה לחום גבוה של 220 מעלות.

1. את הדלורית החצויה מכניסים לתנור לאפייה במשך 30 דקות או עד שהדלורית מתרככת ומתחילה להיצלות מהצדדים, אין צורך למרוח אותה בשום דבר.

2. בינתיים, בסיר קטן עם

מתי בנבנשתי
מים רותחים מבשלים ע"פ ההוראות שעל גבי האריזה 4 כפות אורז.

3. בקערה שמים את כל הירקות הקצוצים, מוסיפים את האורז המוכן לאחר סינון ומערבבים היטב.

4. מחלקים את הסלט שווה ל – 2 קעריות, לכל קערה מוסיפים באופן שווה את השקדים והבוטנים.

5. בגמר אפיית הדלורית, מוציאים אותה להצטננות.

6. את כל מרכיבי הרוטב שמים בצנצנת קטנה סוגרים ומנערים היטב, אפשר לערבב גם בקערה, רק לוודא שהמרכיבים מתאחדים היטב.

7. ממלאים את הדלוריות בתערובת הירקות, האורז והשקדים, מוזגים מעל כף אחת מהרוטב, מגישים עם כף ואוכלים.

בתיאבון!

צילום ומתכון מקורי: אתר מתי בי

מתי בנבנשתי