בסופ"ש האחרון רצתם את הריצה הארוכה ביותר לפני מרתון טבריה והחל מיום ראשון נכנסתם לתקופת הטייפר המיוחלת לכל רץ שמתכונן למרתון.

הרצים בתחילת תקופת הטייפר נחלקים לשני סוגים עיקרים:

אלו שממש משחררים….

"סוף סוף אוכל לנוח, לצאת קצת עם חברים, לא צריך לקום בבוקר לאימונים ובסופ"ש אפשר לישון"

ואלו שלא יודעים לשחרר..

" להוריד נפחים? אני אשמין!, אז להפסיק לאכול פחמימות? ומה עם הכושר שלי? איך אני ארוץ מרתון אם אני לא רץ מעל 30 ק"מ שלושה שבועות?"

 

אז למה בעצם טייפר?

טייפר מכין אותנו למרתון בשני מישורים עיקריים, במישור הפיזי, לתת לגוף מנוחה מעומס האימונים בחודשים האחרונים אך כמובן להמשיך לרוץ אך לא באותם מרחקים ועומסים ובמישור המנטלי, לנקות את הראש מהלחץ בחודשים האלו, לפנות מקום במחשבות לריצת המרתון עצמה ולהגיע "רעבים" לקו הזינוק אחרי שנחנו קצת.

 

אז מה עושים בטייפר?

מבחינת אימונים, חשוב להקדיש זמן אימון ולרוץ חלק מהאימונים בקצב תחרות, על מנת להרגיל את הגוף מבחינה פיזית (סיבולת לב ריאה, קצב ריצה ברגליים) ומבחינה מנטלית (להראות לעצמכם שאתם מסוגלים).
לבצע אימוני טמפו על קצב התחרות אבל לא לשכוח שאתם בטייפר ולהוריד נפחים, שאתם בטייפר וזה ממש לא הזמן לנסות לשבור שיא ב 10 ק"מ או בחצי מרתון .

מבחינה מנטלית, חשוב להסתכל ולחשוב על תקופת האימונים שהייתה לכם, להציץ באימונים שבשעון (אני מניחה שלרובכם יש לפחות אחד ) ולהגיד לעצמכם שעשיתם דרך ארוכה ונהדרת ובעוד כשבועיים וחצי האימונים יבואו לידי ביטוי בנקודת הזינוק. לחשוב כבר מה אתם לובשים ואיך תרגישו על קו הזינוק ועל החיוך בסיום.

 

אוכל

אני לא תזונאית אבל בהחלט אגיד לכם שזה לא הזמן להיות בדיאטה ולא הזמן להתחיל לאכול מגשי פיצה.

אכלו במינון, תשקיעו במה שאתם אוכלים, תמשיכו לשתות מים, כי זה חשוב באותה מידה שהתזונה חשובה ולא, אם תאכלו נכון אתם לא תשמינו, זה לא שאתם לא זזים בתקופת הטייפר, אתם פשוט זזים פחות.

 

תהנו מהתקופה הזו והכי חשוב היא בהחלט מגיעה לכם!!

ב ה צ ל ח ה!!!
מיכל רג'ואן

לכל הכתבות של מיכל

מיכל רג'ואן  MOVE

Michal Raguan